woensdag 31 augustus 2011

Lang leve het bruidspaar


Beste medebloggers,

Binnenkort is mijn tennisvriendin Frieda 25 jaar getrouwd met haar man Frits. Enige tijd geleden hebben we al een te gek feest van hen gehad. Daarbij was oktober jl. Frieda 50 jaar geworden en in januari bestond de tandartsenpraktijk van Frits ook 25 jaar.

Natuurlijk is dat weer reden voor een kaartje. Ik heb 2 bruidspaartjes van Magnolia: het pas getrouwde stel en deze - het wat ouder echtpaar die weer eens de kleren van tig jaar geleden aandoet... Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik pas al geruime tijd niet meer in mijn trouwjurk (hij ligt nog wel netjes verpakt op zolder) en Jan pas ook niet meer in z'n pak. Die hebben we jaren geleden in een zak naar Polen gedaan.

Het dessin papier is van het bloc Black & White (nog steeds één van mijn favorieten voor "rouw en trouw". Het labeltje met 25 is van de nieuwste Creatables uit de Eline Winter Huis serie. De letters, cijfers en het &-teken komen van een letterliniaal van Tim Holz.

Toch weer eens leuk om een trouwkaart te maken. In de nieuwe serie stempels van Don & Daisy (komt in oktober uit) zit ook een enig bruidspaar...

Veel liefs en hartelijke groeten,
Alma

vrijdag 26 augustus 2011

Thibaut


Beste allemaal,

Jullie weten ondertussen wel dat mijn oudste dochter voor ruim 4 maanden stage loopt op een Franse camping. Regelmatig sturen we haar een kaartje - gewoon leuk. Maar ja, al het receptie personeel vonden deze kaarten wel heeeeel bijzonder. Dus de vraag kwam al snel of ik hen ook een kaartje wilde sturen. Bien sure! Maar ja - het Franse vriendje wilde ook wel een mooie kaart. Dus deze keer een kaart voor Thibaut.

De Franse tekst heb ik gemaakt op de printer. Je print een aantal teksten in verschillende lettertype en degene die goed gelukt is en mooi is, gebruik je. Het kader stempel is van Nicole Verkooijen. Dit papier is van Maja Design. Natuurlijk heb ik ook diverse Creatables gebruikt: de bloemen en de vlinders. De envelop heb ik ook verwerkt met leuke Franse dingetjes.

Binnenkort hoop ik een reactie van Thibaut te ontvangen. Hopelijk spreekt hij beter Engels dan ik Frans...

Au revoir et bientot,
Alma

dinsdag 23 augustus 2011

Condoleance kaart


Lieve allemaal,

Vorige week is op 49 jarige leeftijd een markant tennispersoon in Apeldoorn overleden: Theo Westers.
Hij was altijd bij zijn cluppie aanwezig. Als wij 's winters in de hal tennisten, dan kwamen we hem elke vrijdag tegen. Wij wisten dat hij erg ziek was, maar het eind is toch heel snel gekomen.

Natuurlijk wilde ik voor de nabestaanden een kaart maken en iets persoonlijks erin schrijven. Nu moet ik zeggen, dat het niet de makkelijkste kaarten zijn om te maken. Ik heb ze nooit in voorraad. Want maak ik een kaart, dan gaan mijn gedachten toch uit naar de overledenen en de nabestaanden. Een soort rouwverwerking kun je dat noemen.

Tijden vond ik het niks om een zelfgemaakte kaart te sturen, maar van sommige mensen kreeg ik toch wel heel veel complimenten en waardering. En omdat het zoveel gewaardeerd wordt, zal ik toch iedere keer weer een eigengemaakte kaart sturen.

Eigenlijk is de basis heel simpel: het bloc Black & White (PK9070). Hopelijk heb je 'm nog, want bij ons (Marianne Design) is deze helemaal op. Het zwarte lint is JU0807. De roos is stempel CS0827 en de tekst komt van CS0825. Omdat hij van tennis hield, heb ik nog een bedel "I love tennis" met scrappersflos eraan gehangen.

Ik ben blij dat ik deze kaart naar de nabestaanden kan opsturen. Ze zullen 'm vast waarderen.

Veel liefs en hartelijke groeten,
Alma

maandag 22 augustus 2011

Stars and bells


Beste allemaal,

Eindelijk na een drukke week weer even tijd gehad voor het maken van een kerstkaartje...

Vorige week was ik jarig en wil ik hierbij iedereen bedanken voor de prachtige kaarten die ik gehad heb. Ze hangen of staan in onze woonkamer. Van mijn man Jan heb ik heel klein digi fototoestelletje gehad. Die kan ik nu altijd bij me stoppen en foto's schieten....

De rest van de week heb ik besteed aan het meedoen van een tennistoernooi. Gisteren heb ik samen met Hanneke de halve finale damesdubbel gespeeld. Helaas verloren, maar heerlijk gespeeld. Daarna lekker nog van de zon kunnen genieten en ben lekker verkleurd.

Hierbij weer een kerstkaart met die leuke, lieve snoesjes. Ook heb ik gebruik gemaakt van het prachtige craftpapier in combinatie met Eline's little Christmas bloc (PB7034). De snoesjes komen van knipvel 3DHM030. De volgende Creatables heb ik gebruikt: LR0127 (hulst met besjes), LR0130 (de doily) en LR0131 (bloem). Alles is even aangezet met Distress inkt (walnut stain). Aan de zijkant heb ik flower ribbon (FR1115) gebruikt met in de hartjes afwisselend een gouden strass-steentje of een parel geplakt (JU0821). De besjes heb ik nog een beetje aangezet met glitter.

Ik hoop dat jullie weer genieten van deze kaart.

Hartelijke groeten en veel liefs,
Alma

donderdag 11 augustus 2011

Merci


Beste allemaal,

Mijn laatste kaartje voor de lieve Franse collega's van Laura. Nu één voor haar stagebegeleidster Nathalie. Nu dit Franse avontuur kan ik weer verder gaan aan mijn kerstkaarten... Het is heerlijk freubelweer.

Zoals jullie zien, heb ik weer wat van Eline gepakt. Oude materialen met een nieuw paper bloc (PK9070 Indian summer). Het meisje (EC0091) is gestempeld en gedeeltelijk ingekleurd. Het jurkje en het kraagje zijn opnieuw gestempeld, uitgeknipt en daarna opgeplakt. De bloemen en bladeren zijn gestempeld met stempel EC0087. Het lint is van de vintage lace serie (JU0824) en de plakparels is JU0819 red. Ook ben ik momenteel in de ban van de lieve bedeltjes. Het lettertype is Monde de Blonde (lekker Frans...) van Sizzlits.

Prettige avond toegewenst en tot de volgende keer!

Hartelijke groeten,
Alma

dinsdag 9 augustus 2011

La Plage


Goedenavond allemaal,

Een kaart voor een collega van Laura in Frankrijk. Tja, ze zitten dichtbij de kust, dus was la plage (voor de niet Frankofielen onder ons: het strand) een inkoppertje. Als ik dat lieve snoesje zie, dan beleef je echt de zomer, maar als ik dan weer naar buiten kijk... Het staat hier weer te gieten...

Het dessinpapier komt uit het Eline Old Fashioned Nursery boys (PB7030). Het snoesje knipvel is al "oud" (3DHM0015). Verder heb ik de Creatables gebruikt: swirls (LR0116), bloemen (LR0128) en de achtergrond (LR0141). Dee achtergrond heb ik bestempeld met een heeeeeel oud achtergrond stempel (ach, wie bewaart....). Het lettertype is Hollywood (een Sizzlits liniaal). Heb naast het schelpenbedeltje ook nog lieve roosjes gebruikt. In de bloem heb ik een mooie flower ribbon geplakt en afgewerkt met een parel van de JU0820 blue serie.

Ik wens iedereen een hele fijne avond toe en tot de volgende keer!

Hartelijke groeten,
Alma


maandag 8 augustus 2011

Roses are red...


Beste allemaal,

Gisteravond kreeg ik een telefoontje van Laura uit Frankrijk. De zon, zee en strand kaart was al bij haar aangekomen. De hele receptie heeft deze weer bewonderd en nu wilde Laura aan mij vragen of ik een paar kaarten naar Frankrijk zou willen sturen.

Hierbij de eerste kaart naar fam. Dumont (de eiganaars van de camping). Vooral "oma" schijnt helemaal gecharmeerd te zijn van mijn kaarten. Ach, misschien komt men hier ook nog eens aan het kaartenmaken....

Momenteel heb ik een "Eline tic". Alle producten zijn ook zo lief... Heb het bloc PB7031 (Old Fashioned Nursery girls) weer eens te voorschijn gehaald. Het stempeltje (EC0123) het meisjes met de roos gebruikt en ingekleurd met Copic markers. Ook heb ik de gestempeld met EC0119 en EC0121 van Eline's Huis.

Nu op naar mijn 2e Franse kaart. Zodra die klaar is, zal ik 'm op mijn weblog zetten.

Prettige avond verder en hartelijke groeten,
Alma

woensdag 3 augustus 2011

Zon, zand en zee

Lieve mensen,

Deze week zag ik bij één van mijn volgers een hele leuk kaart met deze haasjes/konijntje van het thema "zon, zand en zee". Deze plaatjes zijn misschien van rond 2002 van het wel bekende boekje "Aankleedkaarten" van Eline Pellinkhof. Ik liet de volger weten, hoe leuk ik haar kaart vond en dat ik ook weer eens iets hiermee wilde maken.

En jullie zien wel: oude spulletjes van Marianne Design met een Creatable (LR0141 van Petra van Dam). Het stempeltje aan de bovenkant is van Nicole Verkooijen (verkrijgbaar bij Duymelot te Raalte). De letters zijn van het typefont alfabet van Tim Holtz. Ineens realiseerde ik me ook nog dat ik bedeltjes met zon, schelpjes, etc. heb. Ach, als je al ruim 10 jaar freubelt dan heb je ook wat... Soms sta ik versteld van mijn spulletjes. En ik kan er echt geen afstand van doen. Maar wie kent dit probleem niet....

Deze kaart gaat weer naar Zuid Frankrijk (Bidart bij Biarritz) waar onze oudste dochter Laura nog 6 weken stage moet lopen... Bij de receptie komen alle kaarten binnen en allemaal moeten ze door hun bewonderd worden. Zelfs de envelop heb ik bewerkt.

Mensen, ik wens jullie allemaal nog een hele fijne dag toe.

Veel liefs en hartelijke groeten,
Alma

dinsdag 2 augustus 2011

De mussen vallen bijna dood van het dak...


Heerlijk het is prachtig zomerweer. En wat zit vrouwtje Westerhof te doen... Kerstkaarten maken. Als mensen hier binnen komen en zien dat ik kerstkaarten aan het maken ben, kijken ze me ongeloofwaardig aan. Ik zie ze denken: is wel helemaal bij... Maar... Laat ze maar denken. Ik ben straks lekker vroeg klaar met de kerstkaarten. Voor mij dit jaar geen stress in de tent!

Ik heb het lieve stempeltje (EC0117) van Eline weer te voorschijn getoverd. In combinatie met de wat oudere Creatables LR0111 (klein bloemetje) LR0128 (grote bloemen), LR0138 (vogel op tak) en LR0152 (cirkel) heb ik basis gelegd voor deze kaart. Ook heb ik een wat ouder (eigenlijk baby bloc) Eline Nursery boy bloc gebruikt. Je ziet dat het prima kan om daar kerstkaarten mee te maken. Hierbij heb ik een lintbloem (FR1115) gebruikt en in het midden van deze bloem en rond de cirkel blauwe strass-steentje (JU0820).

Natuurlijk wens ik iedereen een heerlijk zomerse dag toe en hartelijke groeten,
Alma

maandag 1 augustus 2011

Weer een kerstkaart


Beste allemaal,

Wordt het dan toch nog zomer... Maar ik ben al volop bezig met kerstkaarten. Wat ben ik weer blij met nieuwe producten: snoesjeknipvel 3DHM0029 en het bloc "Winter world" PK9077.

Hiermee heb ik gecombineerd met de oudere Creatables: LR0156 (de blaadjes), LR0161 (het lieve broderie randje), de bloem van LR0168 en LR0169 en het achtergrondje met LR0169.

Momenteel ben ik helemaal in de ban van blommekes. En ik kan jullie verklappen dat Marianne Design in oktober ook met hele lieve bloemetjes komt. Ook vind ik die meeldraadjes geweldig - heb ze onlangs in allerlei kleuren gekocht. Je zou er toch maar eens om verlegen zitten, nietwaar!

In september komt Marianne Design ook met scrappers floss. Zelf heb ik wit draad en heb deze gekleurd met de Copic markers.

Verder heb ik nog gebruik gemaakt van de tekststempel op EC0099 en van Stickles glitter.

Ik wens iedereen weer een fijne maandag toe!

Veel liefs en groeten,
Alma