zondag 31 juli 2011

Designer of the month: August 2011

Onlangs ben ik gevraagd om Designer of the month: August 2011 voor Marianne Design te worden. Morgen is het 1 augustus, dus dan zal ik jullie e.e.a. laten zien, wat je zoal met de nieuwe producten kunt doen. Niet alleen de nieuwe producten zullen aan bod komen, maar ook hele mooie "good old products".

Hoewel het nog lang geen kerst is (eerst wil ik nog even een warme zomer...) zijn er deze maand heel veel mooie nieuwe kerst producten verschenen. Je kunt dit jaar dus geen smoes verzinnen, dat er geen nieuwe producten tijdig op markt kwamen...

Meestal maak ik mijn vierkante kaarten 13,5 x 13,5 cm. Het dessinpapier is van het nieuwe Eline's little Christmas A5 bloc. Het sterrenrandje is gemaakt met goud mirror karton (Papicolor) met Creatable LR0134. De dennetak is van LR0181. Het hulstblad en de besjes komen ook nog van oudje; de LR0127. Het lieve dorpje in de sneeuw komt van een nieuw knipvel van Tiny: IT559. De basis van de stempel is CS0847 en de tekst is van EC0099. Deze is aangezet met vintage distress inkt. De dennetak, hulstbladeren en besjes zijn aangezet met Stickles - crystal. Ook de sterretjes in het plaatje zijn bewerkt met de crystal van Stickles.

Ik wens jullie nog een hele fijne zondag toe!

Veel liefs en hartelijke groeten,
Alma

dinsdag 26 juli 2011

Je kunt er nooit te vroeg mee beginnen


Hallo allemaal,

Hier ben ik dan weer met.... een kerstkaart. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Toch? En dit "zomerweer" nodigt niet uit om met een mooi boek in de tuin te gaan zitten, maar meer om heerlijk aan de freubel te gaan.

Eind deze week krijgen de groothandels en de winkeliers weer de nieuwe Marianne Design producten van augustus. Dit keer ben ik aan de gang gegaan met het nieuwe A5 papierbloc Eline's little Christmas. Prachtige kleuren. En dat gecombineerd met de lieve stempeltjes van Tiny (TC0813). Graag mag ik ook met craft karton werken en omdat het kerst is met lekker veel glitterpapier. Tevens heb ik 3 Creatables gebruikt: LR0180 (een schitterend ontwerp van Petra van Dam), LR0181 (dennetak) en LR0182 (kerstbal). De dennetakken heb ik wat glitterlijm (crystal) gegeven en in het midden van de tak een ril met m'n embossingpen gegeven, zodat je de naalden omhoog kunt duwen. Dit voor een mooier resultaat.

Gisteren schreef ik, dat ik mijn Big Shot kapot gedraaid had. Jan (mijn man) wilde al meteen met de oliespuit erbij, maar dat wilde ik niet. Totdat de importeur van de BS dit mij ook voorstelde. Meteen heb ik Jan gevraagd om met een druppeltje olie mijn BS weer op gang te krijgen... En wat dacht je - mijn "good old" BS loopt weer als een zonnetje in huis... Dus mensen mocht je ooit problemen krijgen, dan is dit misschien nog een oplossing...

Prettige dag verder en hartelijke groeten van
Alma

maandag 25 juli 2011

Wie-o-wie

Beste allemaal,

Kennen jullie dat ook? Kijk je na het weekend in je agenda, blijkt er iemand jarig geweest te zijn... Oeps, dan maar snel even een kaartje maken. Het prachtige papier is van Maja. Het welbekende poppetje van Magnolia. De tekst stempel is van Nicole Verkooijen (enig!) en ik heb mijn favoriete Creatable gebruikt.

Ondertussen heb ik mijn Big Shot aan diggelen gedraaid. Er zit geen beweging meer in. Maar niet getreurd, ik heb ook nog een Cuttlebug. Daar knapte accuut de C-plaat. Dus niet echt een geweldige middag...

Tot de volgende keer en veel liefs,
Alma

zondag 24 juli 2011

Bonjour!


Lieve mensen,

Velen van jullie weten, dat onze oudste dochter Laura sinds half mei voor ruim 4 maanden in Frankrijk stage loopt op een camping. Regelmatig hebben wij contact met haar per telefoon of via skype. Ze heeft het daar heel erg naar haar zin, maar ze vindt het leuk om regelmatig post te ontvangen.

Op deze regenachtige zondag ben ik maar eens een typische Holland kaart voor haar gaan maken. Natuurlijk bewerkt ik dan ook de envelop.

Ik wens iedereen een hele fijne zondag verder toe. Hopelijk wordt het deze week beter weer voor de vakantiegangers...

Veel liefs en hartelijke groeten,
Alma

PS Mijn weblog wordt steeds completer (mede dankzij Sigrid), maar ik ben nog druk bezig om mijn volgers in een lijst erbij te krijgen. Komt goed!

dinsdag 19 juli 2011

See you

Begin augustus gaat een van de beste vriendinnen (Janneke) van onze jongste dochter voor een jaar naar Amerika. Sinds groep 5 van de basisschool kennen ze elkaar. Binnenkort gaan Karen, Janneke, Vera (de moeder van Janneke) en ik een hapje eten. Daar wil ik haar deze kaart geven met "goede raad". Janneke gaat naar Louisiana naar de High School en gaat daar meteen heftig in tennistraining. Hopelijk komt ze over enige tijd nog op Wimbledon terecht!

Voor deze kaart heb ik prachtig dubbelzijdig papier van Ella Blue van GCD studio's gebruik. Met één van de prachtige Lacé stencils heb ik de achtergrond gesneden en omgevouwd. Het karton is van Papicolor in de kleuren lavendelblauw en donkerbruin. Het stempel is een Farewell Magnolia uit de serie Bon Voyage. De letters zijn van Tim Holtz (typeletter). De bloemen zijn gemaakt van de diverse Creatables in combinatie met roosjes.

Natuurlijk wens ik Janneke hierbij alvast een hele goede reis toe en heel veel plezier in America!

Veel liefs en groeten,
Alma

maandag 18 juli 2011

Kerstkaarten

Vandaag is het echt knutselweer. Je kunt er niet vroeg genoeg ermee bezig zijn met... kerstkaarten. Aan het eind van het jaar moeten het er toch zo'n ruim 100 stuks zijn. Om nu niet aan het eind van het jaar in de stress te schieten, ben ik nu al begonnen.

Morgen hoop ik jullie wat te kunnen laten zien. Eerst kijken hoe het met het fotograferen moet en dan kijk ik of ik ze erop kan krijgen..

Tot morgen en groetne,
Alma